Misija i vizija

Sa svojim partnerima gradimo odnos povjerenja dijeleći isti cilj - zdravlje i dobrobit pacijenata.

Vizija

Naša je vizija postati najbolji integrirani pružatelj zdravstvenih usluga, neovisno o tome gdje se nalazimo. To za nas znači da svakom partneru možemo ponuditi optimalne usluge i proizvode u okviru cjelokupnog farmaceutskog lanca vrijednosti. Našu sveobuhvatnu ponudu usluga u jednakoj mjeri mogu koristiti proizvođači farmaceutskih proizvoda, ljekarne, liječnici, bolnice, tvrtke koje se bave zdravstvenim osiguranjem i pacijenti.

Sve to postižemo usredotočujući se na integrirane strukture između sektora veleprodaje, maloprodaje i farmaceutskih usluga. Optimalna smo poveznica između proizvođača farmaceutskih proizvoda i krajnjih korisnika – pacijenata. Zajedno s našim zaposlenicima oblikujemo budućnost, a za postizanje dugoročnog uspjeha tvrtkom upravljamo na održiv i korektan način.

Misija

Isporučujemo zdravlje diljem Europe. Kao vodeći europski distributer farmaceutskih proizvoda, svojom veleprodajom, maloprodajom i farmaceutskim uslugama osiguravamo dostavu lijekova u 27 zemalja u pravo vrijeme i na pravome mjestu, dajući na taj način važan doprinos sveobuhvatnoj i sigurnoj zdravstvenoj skrbi. Taj doprinos obuhvaća logistiku na području zdravstvene skrbi za proizvođače farmaceutskih proizvoda u cijeloj Europi, potporu ljekarnama uz pouzdanu logistiku i različite dodatne usluge, stručno savjetovanje u našim ljekarnama i optimiranje cjelokupne skrbi za pacijente. Naše partnere i klijente čini gotovo 100.000 ljekarni, milijuni pacijenata te brojna poduzeća u farmaceutskoj industriji.

Naša strategija

Svoje djelovanje prilagođavamo potrebama klijenata. Prvorazredna razina usluge glavni je čimbenik našeg uspjeha. To, s jedne strane, znači kako u našem svakodnevnom radu težimo najvišoj mogućoj razini kvalitete, zaštite okoliša, racionalnoj upotrebi energije dok smo, s druge strane, izrazito svjesni troškova. Svoju ekološku, energetsku i društvenu odgovornost shvaćamo vrlo ozbiljno.

Naša kultura poslovanja

Think together global – act local! Napredak ostvarujemo primjenjujući uspješne koncepte u mnogim zemljama. Za prednost pred konkurencijom odlučujuća je, naime, konstruktivna suradnja na razini cijele Europe. Kontinuirano izgrađujemo svoj koncept „Best Practice Sharing“ te potičemo promišljanje koje prelazi granice pojedinog sektora, a istovremeno smo vrlo usko povezani s tržištem, što nam omogućuje da fleksibilno i brzo reagiramo na specifične zahtjeve pojedinog lokalnog tržišta.

Naše vrijednosti

U svom djelovanju uvijek slijedimo vrijednosti koje vrijede za cijelu Grupu. One su temelj za svakodnevno ispunjenje naše misije „Isporučujemo zdravlje diljem Europe“.

Pouzdanost

Svoje riječi provodimo u djela. Partneri se mogu pouzdati u naše usluge koje udovoljavaju najvišim standardima kvalitete. Potičemo individualne sposobnosti, potencijale i motivaciju svojih zaposlenika, što nam omogućuje da kontinuirano poboljšavamo usluge koje pružamo svojim partnerima. Konstruktivna suradnja izvan nacionalnih granica i primjena uspješnih koncepata pridonosi postizanju odlučujuće prednosti u odnosu na konkurenciju. Pouzdan smo sugovornik o svim pitanjima u svezi sa zdravljem diljem Europe. Veliku važnost dajemo partnerskoj i iskrenoj suradnji, kako međusobnoj, tako i suradnji s našim klijentima i partnerima. Naša stabilna struktura dioničara omogućuje nam primjenu održive strategije poslovanja.

Proaktivnost

Akcija, a ne reakcija: zalažemo se za jasne i dugoročne ciljeve, brze odluke usmjerene na rezultate i za strukturiranu suradnju. Vrlo dobro poznajemo farmaceutska tržišta u Europi i sve izazove s kojima se treba nositi. Kontinuiranom međusobnom razmjenom znanja, ali i razmjenom iskustava s našim klijentima i poslovnim partnerima, osluškujemo potrebe tržišta. To nam omogućuje da prepoznamo potrebe tržišta i fleksibilno reagiramo na promjene. Svojim klijentima u svakom trenutku nudimo odgovarajuću podršku.

Poštovanje

Zdravlje je veliko bogatstvo i svijest o tome određuje naše djelovanje. Preko zakonskih standarda zalažemo se za zaštitu okoliša, racionalno korištenje energenata te održiv razvoj organizacije. Naša je strategija uspjeha da učinkovitim korištenjem resursa postignemo najveću moguću profitabilnost. Etički korektan i pošten odnos prema svim poslovnim partnerima, konkurentima i našim zaposlenicima glavna je vodilja u našem poslovanju.

 

 

Jasmin Huljaj, predsjednik Uprave

JESTE LI ZNALI?PHOENIX Grupa opskrbljuje medicinske ustanove u 27 europskih država, a tržišni je lider u 10 zemalja.


PHOENIX Grupa posjeduje vlastite ljekarne u 14 zemalja. Ljekarnici u našim ljekarnama pružaju pomoć, savjet i podršku za oko 120 milijuna pacijenata svake godine za sva pitanja o korištenju lijekova, te općenito o zdravlju.


Tvrtka posluje na pet lokacija: u Zagrebu, gdje je i sjedište tvrtke, u Velikoj Gorici, Osijeku, Rijeci i Solinu.