Mi isporučujemo zdravlje

PHOENIX Grupa lijekovima i medicinskim proizvodima opskrbljuje medicinske ustanove u 27 europskih država, a tržišni je lider u 13 zemalja

PHOENIX Grupa prisutna je u 27 europskih zemalja, s jedinstvenom pokrivenošću sjeverne, centralne i jugoistočne Europe. Na svojim lokalnim tržištima PHOENIX Grupa ima dugogodišnje iskustvo i stručnost u područjima u kojima je kompanija aktivna, a to su: veleprodaja lijekova i medicinskih proizvoda, maloprodaja u vlastitim i partnerskim ljekarnama, logistika i ostale različite zdravstvene usluge. PHOENIX Grupa nastala je spajanjem pet regionalno aktivnih farmaceutskih veleprodajnih tvrtki u Njemačkoj 1994. godine.

Vizija PHOENIX Grupe je biti najbolji integrirani pružatelj zdravstvenih usluga – gdje god se nalazila. To znači da PHOENIX Grupa za svaku skupinu partnera može ponuditi najbolji mogući spektar usluga i proizvoda kroz cjelokupni opskrbni lanac.

Tvrtke koje pripadaju PHOENIX Grupi imaju jaku i sigurnu lokalnu tržišnu prisutnost te svojim partnerima, farmaceutskim proizvođačima, omogućuju da iskoriste iskustvo, stručnost i poznavanje specifičnosti pojedine regije u kojoj članice Grupe posluju.

27 država u kojima PHOENIX posluje
Njemačka, BiH, Bugarska, Hrvatska, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Velika Britanija, Italija, Latvija, Litva, Makedonija, Nizozemska, Norveška, Austrija, Poljska, Švedska, Švicarska, Srbija, Slovačka, Češka, Mađarska, Crna Gora, Kosovo, Albanija, Rumunjska
Tržišni lider
Tržišni lider u 13 zemalja
Broj distributivnih centara  164
Broj kupaca  više od 60.000
Broj proizvoda  cca 140.000
Dobavljači  više od 200
Broj zaposlenih  36.300 (financijska godina 2017./2018.)
Prihod  24,9 milijarde eura (financijska godina 2017./2018.)


PHOENIX Grupa u 12 zemalja posjeduje i oko 1.800 vlastitih ljekarni – od kojih 862 djeluju pod novim korporativnim brendom BENU. Osim u Norveškoj, Velikoj Britaniji, Nizozemskoj i Švicarskoj, tvrtka je zastupljena u istočnoj Europi i baltičkim zemljama. Godišnje više od 13.000 ljekarnika ostvari oko 140 milijuna kontakata s našim pacijentima. Pacijentima je izdano oko 315 milijuna lijekova i medicinskih proizvoda, ali i savjeta o pravilnoj upotrebi istih te općenito o brizi za zdravlje.

Dodatne usluge za partnere iz farmaceutske industrije zastupljene su duž cijelog opskrbnog lanca. Pojam "All-in-One" predstavlja sveobuhvatan spektar usluga s pogodnostima kako za proizvođače lijekova i farmaceutskih proizvoda, tako i za ljekarne te pacijente. PHOENIX Grupa brine za cjelokupni proces distribucije za partnere iz farmaceutske industrije i kroz razvijen poslovni sustav nudi kvalitetnu osnovu za donošenje dobrih poslovnih odluka.

Godišnji izvještaj PHOENIX Grupe 2017./2018.Više informacija o PHOENIX Grupi potražite na www.phoenixgroup.eu

JESTE LI ZNALI?PHOENIX Grupa opskrbljuje ljekarne i medicinske ustanove u 27 europskih država, a tržišni je lider u 10 zemalja.


Osim vlastitih ljekarni, PHOENIX Grupa pouzdan je i cijenjen partner za velik broj partnerskih ljekarni. Ukupno 12.020 ljekarni surađuje s PHOENIX Grupom kroz 13 partnerskih programa u 16 zemalja.


U financijskoj godini 2017./2018. prihod PHOENIX Grupe iznosio je 31,5 milijarde eura. Grupa je imala 153 distributivna centra i više od 60.000 kupaca.