1. Home
  2. /
  3. Adiva-1

ADIVA programom do svojih pacijenata

ADIVA za uspješnu i suvremenu ljekarnu

ADIVA je jedinstveni marketinško-poslovni koncept namijenjen ljekarnama koji je PHOENIX Farmacija pokrenula 2010. godine

Od samog početka, ADIVA programom promovira se ljekarnička skrb, osnažuje uloga ljekarnika u preventivnom djelovanju na zdravlje građana te se istodobno jača povjerenje pacijenata prema ljekarnicima. Cilj ADIVA programa jest pobuditi svijest građana o tome da su ljekarnici najpristupačniji zdravstveni djelatnici i potaknuti ih da se ne ustručavaju zatražiti stručni savjet o ispravnoj primjeni lijekova, sprečavanju razvoja bolesti i očuvanju zdravlja.

Mrežu ADIVA ljekarni danas čini 166 ljekarni diljem Hrvatske. Kontinuirano se svake godine razvijaju dodatne usluge i novi alati koji ADIVA ljekarnama pomažu odgovoriti na zahtjeve sve dinamičnijeg tržišnog okruženja. ADIVA je siguran put do povjerenja pacijenata i njihove lojalnosti, osobito u vrijeme sve izraženije konkurencije među ljekarnama i visokih očekivanja pacijenata kad je riječ o ljekarničkim uslugama. Ovaj program PHOENIX Farmacije uspješno objedinjuje stručno usavršavanje ljekarnika i marketinšku podršku.

ADIVA ljekarnici polaze tečajeve stručnog usavršavanja koji im omogućuju stjecanje najnovijih stručnih saznanja o raznim tegobama i bolestima te vještina u svrhu razvoja dodatnih ljekarničkih usluga i kvalitetnijeg savjetovanja pacijenata. S ciljem veće sigurnosti pacijenata te jačanja uloge i važnosti ljekarnika u preventivnom djelovanju na očuvanje zdravlja građana, ADIVA ljekarne provode savjetodavne programe za pacijente.

Uz dodatno savjetovanje, pacijentima u ADIVA ljekarnama osiguravamo tiskani edukativni materijal u obliku informativnih letaka pozicioniranih u promotivnom stalku ADIVA zdravstvenog kutka. Osim edukativnog materijala, pacijentima je dostupan i vrlo popularan ADIVA Plus časopis, vodeći među zdravstvenim dvotjednicima u Hrvatskoj.

Tijekom 2015. godine u sklopu ADIVA programa istaknula se nova usluga koja donosi dodatnu vrijednost ljekarnama i njihovim pacijentima, a to je ADIVA program vjernosti „Vjerni zdravlju“.  

U okviru ADIVA programa za ljekarne PHOENIX Farmacija d.o.o. u 2017. godini lansirala je ljekarnički zdravstveni portal adiva.hr u novom ruhu te obogaćenog sadržaja za sve koji žele biti u trendu sa zdravljem i živjeti zdravo. U samo nekoliko klikova naši korisnici mogu pronaći brojne zanimljive i savjetodavne teme. U čitateljima se nastoji pobuditi želja za zdravim načinom života te ih savjetovati i pravilno usmjeravati.

Suradnja PHOENIX Farmacije s partnerima iz farmaceutske industrije na programu ADIVA iznimno je uspješna od samog početka i jedan je od važnih preduvjeta za njegovo održavanje i razvoj.