1. Home
  2. /
  3. Interventni unos i uvoz...

Interventni unos i uvoz lijekova

Interventni unos i uvoz lijekova podrazumijevaju unos i uvoz lijekova koji nemaju odobrenje za stavljanje u promet u Republici Hrvatskoj

Radi brzorastuće potražnje za posebnim terapijskim lijekovima koji još nisu dostupni u Hrvatskoj, a nužni su u svakodnevnom liječenju bolesnika, PHOENIX Farmacija već duže vrijeme intenzivno i posvećeno gradi odjel Interventnog unosa i uvoza lijekova kako bi u svakom trenutku mogli odgovoriti brzo i pouzdano na sve zahtjeve naših vjernih klijenata te bolesnicima omogućiti uvijek pravovremeno potrebnu terapiju.

U suradnji sa sve većim brojem pouzdanih i cijenjenih inozemnih partnera iz Europske Unije (unos lijekova) i van granica Europske Unije (uvoz lijekova), lijekove nabavljamo proaktivno, kontinuirano osluškujući potrebe tržišta i njegove mijene.

Uz svakodnevnu potporu i u suradnji sa Hrvatskom Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) i Ministarstvom zdravlja Republike Hrvatske, unutar svih načela dobre distribucijske i proizvođačke prakse, a s ciljem sveobuhvatnosti, u mogućnosti smo ponuditi sljedeće usluge:

UNOS I UVOZ LIJEKOVA NA RECEPT – dodatna usluga za ljekarne
UNOS I UVOZ LIJEKOVA NA IZJAVU – dodatna usluga za bolnice i klinike

Interventni unos/uvoz lijekova je u nadležnosti Agencije za lijekove i medicinske proizvode koja izdaje suglasnost za unos i uvoz neregistriranih lijekova (sukladno članku 64. i 120. Zakona o lijekovima*).

Na osnovu liječničkog recepta, odnosno izjave bolnice ili klinike, PHOENIX Farmacija brzo i pouzdano unosi i uvozi:

• lijekove s generičke liste
• paralele lijekova koji su registrirani u RH, ali se ne nalaze u prometu
• lijekove koji nisu registrirani u RH, a za koje HALMED odobrava unos/uvoz

Za sve dodatne informacije obratite se s povjerenjem našem stručnom osoblju koje će vrlo rado odgovoriti na svaki vaš upit.

Vaši kontakti:

UNOS I UVOZ LIJEKOVA NA RECEPT                                    
Sanja Levak  
Referent uvoza lijekova na recept                                                                
Tel: +385 1 3650 163                                                              
E-mail: s.levak@phoenix-farmacija.hr

UNOS I UVOZ LIJEKOVA NA IZJAVU
Zrinka Rogošić, mag. pharm.
Tel: +385 1 6370 435
E-mail: z.rogosic@phoenix-farmacija.hr

Voditelj odjela:
Zrinka Rogošić, mag. pharm.
Voditelj uvoza i izvoza

*HALMED izdaje SUGLASNOST ZA UNOS/UVOZ neregistriranih lijekova u slučajevima medicinski opravdane potrebe, radi zaštite zdravlja ljudi, za istraživačke svrhe, za farmaceutska ispitivanja, za neklinička ispitivanja, za slučaj elementarnih nepogoda ili drugih izvanrednih stanja te za nužne slučajeve pojedinačnog liječenja lijekom koji je na vlastitu odgovornost propisao liječnik koji provodi liječenje.
HALMED ne izdaje SUGLASNOST za UNOS/UVOZ imunoloških preparata, prirodnih (biljnih) lijekova, opojnih droga i psihotropnih tvari, minerala i vitamina te lijekova kojima je ukinuta ili uskraćena registracija u RH.