1. Home
  2. /
  3. O nama

Djelatnost

PHOENIX Farmacija jedna je od vodećih veledrogerija u Hrvatskoj i članica je PHOENIX Grupe, vodeće europske veledrogerije

PHOENIX Farmacija d.o.o. jedna je od vodećih veledrogerija u Hrvatskoj i članica je PHOENIX Grupe, vodeće europske veledrogerije. Tvrtka osigurava isporuku lijekova i medicinskih proizvoda mnogobrojnim segmentima unutar sustava zdravstvene zaštite: ljekarnama, bolnicama, domovima zdravlja i medicinsko-dijagnostičkim laboratorijima.

Nastala je 2004. godine spajanjem Medifarm-Velebita d.d. i Farmacije d.d. u vlasništvu PHOENIX-a, a danas zauzima oko 24% hrvatskoga tržišta. Tvrtka ima pet distribucijskih centara: u Zagrebu, gdje je i njeno sjedište, u Velikoj Gorici, Osijeku, Rijeci i Solinu. Ukupno ima oko 300 zaposlenika.

Uz lijekove, dodatke prehrani i medicinske proizvode, PHOENIX Farmacija d.o.o. u svom prodajnom programu ima i kozmetiku, zamjensko mlijeko i dječju hranu, hranu za posebne prehrambene potrebe, kemikalije te dijagnostičke proizvode i laboratorijski pribor.

Od dolaska na tržište tvrtka razvija dodatne usluge za proizvođače iz farmaceutske industrije i ljekarne nastojeći svojim partnerima olakšati poslovanje i time im osigurati tržišnu stabilnost i rast.

Dodatne usluge za ljekarne

PHOENIX Farmacija, osim logističkih usluga, ljekarnama nudi i dodatne usluge, kao što su:

• sudjelovanje u ADIVA programu u okviru kojeg se provode različite marketinške aktivnosti
• uslugu Category Managementa
• druge dodatne usluge za podršku poslovanju.

Dodatne usluge za dobavljače

Osim prodaje i distribucije proizvoda, PHOENIX Farmacija partnerima iz farmaceutske industrije nudi i specifične usluge poput interventnog uvoza, uvoza lijekova na liječnički recept, logističke usluge u organizaciji kliničkih istraživanja. Također, kao podršku svom poslovanju partneri mogu odabrati jednu od nekoliko dodatnih usluga koje PHOENIX Farmacija trenutačno ima u svojoj ponudi:

  • podrška prodaji uz uslugu Rent-a-Rep
  • suradnja s ljekarnama u provođenju dodatnih usluga za pacijente s ciljem bolje suradljivosti i praćenja primjene lijeka
  • e-learning
  • telemarketing
  • Category Management Plus
  • marketinška prisutnost u ljekarnama uz ADIVA program
  • doseg do krajnjeg korisnika putem programa vjernosti u ADIVA ljekarnama

Posebna grana djelatnosti unutar tvrtke je i trgovina veterinarskim i stočarskim proizvodima, a u tom segmentu PHOENIX Farmacija zauzima vodeće mjesto na hrvatskom tržištu.

Međunarodno iskustvo i prednost u partnerstvu s vodećim proizvođačima u regiji i na europskom tržištu omogućuju PHOENIX Farmaciji kontinuirano unapređenje postojećih usluga i razvoj novih. Na taj se način PHOENIX Farmacija pozicionirala kao pouzdan strateški partner, kako proizvođača farmaceutskih proizvoda, tako i ljekarni, te kao vodeći integrirani pružatelj zdravstvenih usluga na hrvatskom farmaceutskom tržištu.

Jasmin Huljaj, predsjednik Uprave PHOENIX Farmacije d.o.o.

Jasmin Huljaj, predsjednik Uprave PHOENIX Farmacije d.o.o.