Djelatnost

PHOENIX Farmacija jedna je od vodećih veledrogerija u Hrvatskoj i članica je PHOENIX Grupe, vodeće europske veledrogerije. Tvrtka osigurava isporuku lijekova i medicinskih proizvoda mnogobrojnim segmentima unutar sustava zdravstvene zaštite: ljekarnama, bolnicama, domovima zdravlja i medicinsko-dijagnostičkim laboratorijima.

Nastala je 2004. godine spajanjem Medifarm-Velebita d.d. i Farmacije d.d. u vlasništvu PHOENIX-a, a danas zauzima oko 24% hrvatskoga tržišta. Tvrtka ima pet distribucijskih centara: u Zagrebu, gdje je i njeno sjedište, u Velikoj Gorici, Osijeku, Rijeci i Solinu. Ukupno ima oko 400 zaposlenika.

Uz lijekove, dodatke prehrani i medicinske proizvode, PHOENIX Farmacija d.o.o. u svom prodajnom programu ima i kozmetiku, zamjensko mlijeko i dječju hranu, hranu za posebne prehrambene potrebe, kemikalije te dijagnostičke proizvode i laboratorijski pribor.

Od dolaska na tržište tvrtka razvija dodatne usluge za proizvođače iz farmaceutske industrije i ljekarne nastojeći svojim partnerima olakšati poslovanje i time im osigurati tržišnu stabilnost i rast.

Dodatne usluge

icon Za ljekarne

PHOENIX Farmacija, osim logističkih usluga, ljekarnama nudi i dodatne usluge, kao što su:

  • • sudjelovanje u ADIVA programu u okviru kojeg se provode različite marketinške aktivnosti
  • • uslugu Category Managementa
  • • druge dodatne usluge za podršku poslovanju

 

icon Za dobavljače

Osim prodaje i distribucije proizvoda, PHOENIX Farmacija partnerima iz farmaceutske industrije nudi i specifične usluge poput interventnog uvoza, uvoza lijekova na liječnički recept, logističke usluge u organizaciji kliničkih istraživanja.

Jeste li znali?

icon

Zahvaljujući optimizaciji poslovnih procesa narudžbe kupaca obrađuju se za manje od 30 minuta.

icon

U odjelima skladišta i dostave 190 zaposlenika brine se o prijemu robe, skladištenju, obradi narudžbi kupaca i pouzdanoj dostavi.

icon

Više od 6.000 prepoznatljivih zelenih kutija dnevno isporučuje se kupcima diljem Hrvatske.