1. /
  2. Phoenix grupa

Mi isporučujemo zdravlje

PHOENIX Grupa lijekovima i medicinskim proizvodima opskrbljuje medicinske ustanove u 27 europskih država, a tržišni je lider u 13 zemalja

PHOENIX Grupa prisutna je u 27 europskih zemalja, s jedinstvenom pokrivenošću sjeverne, centralne i jugoistočne Europe. Na svojim lokalnim tržištima PHOENIX Grupa ima dugogodišnje iskustvo i stručnost u područjima u kojima je kompanija aktivna, a to su: veleprodaja lijekova i medicinskih proizvoda, maloprodaja u vlastitim i partnerskim ljekarnama, logistika i ostale različite zdravstvene usluge. PHOENIX Grupa nastala je spajanjem pet regionalno aktivnih farmaceutskih veleprodajnih tvrtki u Njemačkoj 1994. godine.

Vizija PHOENIX Grupe je biti najbolji integrirani pružatelj zdravstvenih usluga – gdje god se nalazila. To znači da PHOENIX Grupa za svaku skupinu partnera može ponuditi najbolji mogući spektar usluga i proizvoda kroz cjelokupni opskrbni lanac.

Tvrtke koje pripadaju PHOENIX Grupi imaju jaku i sigurnu lokalnu tržišnu prisutnost te svojim partnerima, farmaceutskim proizvođačima, omogućuju da iskoriste iskustvo, stručnost i poznavanje specifičnosti pojedine regije u kojoj članice Grupe posluju.

27 država u kojima PHOENIX poslujeNjemačka, BiH, Bugarska, Hrvatska, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Velika Britanija, Italija, Latvija, Litva, Makedonija, Nizozemska, Norveška, Austrija, Poljska, Švedska, Švicarska, Srbija, Slovačka, Češka, Mađarska, Crna Gora, Kosovo, Albanija, Rumunjska
Tržišni liderTržišni lider u 13 zemalja
Broj distributivnih centara 164
Broj kupaca više od 60.000
Broj proizvoda cca 140.000
Dobavljači više od 200
Broj zaposlenih 36.300 (financijska godina 2017./2018.)
Prihod 24,9 milijarde eura (financijska godina 2017./2018.)

PHOENIX Grupa u 12 zemalja posjeduje i oko 1.800 vlastitih ljekarni – od kojih 862 djeluju pod novim korporativnim brendom BENU. Osim u Norveškoj, Velikoj Britaniji, Nizozemskoj i Švicarskoj, tvrtka je zastupljena u istočnoj Europi i baltičkim zemljama. Godišnje više od 13.000 ljekarnika ostvari oko 140 milijuna kontakata s našim pacijentima. Pacijentima je izdano oko 315 milijuna lijekova i medicinskih proizvoda, ali i savjeta o pravilnoj upotrebi istih te općenito o brizi za zdravlje.

Dodatne usluge za partnere iz farmaceutske industrije zastupljene su duž cijelog opskrbnog lanca. Pojam “All-in-One” predstavlja sveobuhvatan spektar usluga s pogodnostima kako za proizvođače lijekova i farmaceutskih proizvoda, tako i za ljekarne te pacijente. PHOENIX Grupa brine za cjelokupni proces distribucije za partnere iz farmaceutske industrije i kroz razvijen poslovni sustav nudi kvalitetnu osnovu za donošenje dobrih poslovnih odluka.

Godišnji izvještaj PHOENIX Grupe 2017./2018.

Više informacija o PHOENIX Grupi potražite na www.phoenixgroup.eu